Ova rubrika punit će se onako kako budu pristizala pitanja. Pitanje možeš postaviti ovdje.

Zašto program i svi materijali nisu javno dostupni?

Na IPI-ju se još uvijek radi. Možemo reći da će IPI sljedećih nekoliko godina IPI biti na javnoj raspravi i to onoj najkvalitetnijoj, gdje će voditelji u praksi provjeriti jesu li sve postavke ispravne i treba li možda nešto mijenjati. Tek potom će IPI biti službeno prihvaćen i objavljen. A naravno, nitko ne daje svima na uvid knjigu koju još piše ili film koji tek snima. Dakle, IPI trenutno ima status poslovne tajne Saveza izviđača Hrvatske i u njega smiju imati uvid samo osobe ovlaštene od strane Saveza.

Tko može biti ovlašten?

Voditelji iz udruga članica Saveza izviđača Hrvatske koje to zatraže. Također i druge, u pravilu stručne, osobe za koje se ocijeni da je to u interesu Saveza. Osobe ovlaštene za uvid u IPI dužne su IPI tretirati kao poslovnu tajnu i ne davati ga na uvid trećim osobama bez ovlaštenja SIH-a.

Kako zatražiti ovlaštenje?

Vidi Kako se uključiti?

Mogu li se registrirati izviđači iz izviđačkih saveza susjednih zemalja?

U ovom trenutku ne. IPI je još uvijek u fazi razvoja, a kada bude potpuno dovršen, rado ćemo ga ustupiti svim našim dragim izviđačkim prijateljima iz drugih zemalja. Potrudit ćemo se i mi pomoći drugima, kao što su i drugi (najviše Irci) pomogli nama.